Infrarood verwarming plafond

Een plafond-infraroodverwarming is een efficiënte en comfortabele manier van verwarmen. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen die de lucht opwarmen, geeft infrarood stralingswarmte de energie rechtstreeks aan de objecten en personen. Dit voorkomt luchtverplaatsing, stofcirculatie en verandering van luchtvochtigheid en kwaliteit.e ruimte behouden. Er zijn diverse uitvoeringen van infrarood verwarming aan het plafond verkrijgbaar, waaronder met verlichting, voor in de badkamer, als inbouw, met thermostaat, voor in het toilet, met wifi en als plafond- of muurmontage.

Infrarood verwarming plafond met verlichting

Een infrarood verwarming aan het plafond met verlichting is een efficiënte en stijlvolle oplossing. De combinatie van verwarming en verlichting zorgt voor een aangename sfeer in de ruimte. Deze variant van infrarood verwarming is verkrijgbaar in diverse designs en afmetingen en past in vrijwel ieder interieur.

ecoheat infrarood panelen plafondverwarming en voor de wand

Infrarood verwarming plafond badkamer

Een infrarood verwarming aan het plafond in de badkamer biedt vele voordelen. In de badkamer is er vaak sprake van vocht en condensvorming, wat kan leiden tot schimmel en een onaangename geur. Een infrarood verwarming aan het plafond zorgt voor een aangename en gelijkmatige warmte en verbetert de luchtkwaliteit. Deze variant van infrarood verwarming is bovendien vochtbestendig en veilig in gebruik.

Infrarood verwarming plafond inbouw

Een infrarood verwarming aan het plafond inbouwen zorgt voor een strak en onopvallend resultaat. Het paneel wordt in het plafond weggewerkt en biedt een gelijkmatige warmteverdeling. Deze variant van infrarood verwarming is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en is geschikt voor diverse ruimtes en EcoHeat bouwt het voor jou in.

Infrarood verwarming plafond met thermostaat

Een infrarood verwarming aan het plafond met thermostaat biedt een efficiënte manier van verwarmen. Met behulp van de thermostaat kan de temperatuur nauwkeurig worden geregeld en wordt er geen energie verspild. Deze variant van infrarood verwarming is verkrijgbaar in diverse maten en is geschikt voor diverse ruimtes.

Infrarood verwarming toilet plafond

Een infrarood verwarming aan het plafond in het toilet zorgt voor een aangename en gelijkmatige warmte. In het toilet is vaak sprake van een kleine ruimte, waardoor de warmte snel en efficiënt moet worden verdeeld. Een infrarood verwarming aan het plafond biedt een energiezuinige en efficiënte oplossing voor je wc en badkamer.

Ecoheat - infrarood verwarming woonkamer

 

Infrarood verwarming plafond wifi

Een infrarood verwarming aan het plafond met wifi biedt de mogelijkheid om de verwarming op afstand te bedienen. Met behulp van een app op je smartphone kun je de temperatuur en andere instellingen van de infrarood verwarming aanpassen. Hierdoor kun je de verwarming bijvoorbeeld alvast aanzetten voordat je thuis bent, zodat de ruimte al lekker warm is bij aankomst. Deze variant van infrarood verwarming is verkrijgbaar in diverse maten en designs en is geschikt voor diverse ruimtes.

Infrarood verwarming plafond of muur?

Een infrarood verwarming kan zowel aan het plafond als aan de muur worden gemonteerd. Een plafondmontage biedt een gelijkmatige warmteverdeling en neemt geen extra ruimte in beslag. Een muurmontage biedt de mogelijkheid om de infrarood verwarming op specifieke plekken te richten, bijvoorbeeld op een zithoek of werkplek. Het is belangrijk om bij de keuze tussen plafond- of muurmontage te letten op de grootte van de ruimte en de gewenste warmteverdeling. Daarnaast zijn infrarood panelen verkrijgbaar in diverse maten, kleuren en designs, zodat ze passen bij vrijwel ieder interieur.

De 10 voordelen waarom je een infrarood verwarming plafond wilt hebben:

  1. Efficiënte en gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte.
  2. Geen luchtverplaatsing of stofcirculatie, wat bijdraagt aan een betere luchtkwaliteit.
  3. Energiezuinige manier van verwarmen, waardoor de energierekening kan worden verlaagd.
  4. Esthetisch aantrekkelijk design dat naadloos in het interieur kan worden geïntegreerd.
  5. Geen risico op lekkages of koolmonoxidevergiftiging, aangezien er geen sprake is van verbranding.
  6. Geen geluidsoverlast tijdens gebruik, wat vooral handig is in bijvoorbeeld kantooromgevingen.
  7. Een aangename warmte die direct op de objecten en personen in de ruimte gericht is.
  8. De mogelijkheid om de temperatuur te regelen via een thermostaat of via een app op de smartphone.
  9. Kan worden geïnstalleerd als hoofd- of bijverwarming in diverse ruimtes, van woningen tot bedrijfspanden.
  10. Ideaal voor ruimtes waar beperkte ruimte beschikbaar is, zoals badkamers of kleine kantoorruimtes.